Filozófiánk

A „Gipszkorszak –alkotó játszóház” ötlete arra a felismerésre épül, hogy a gyermeki fantázia és kreativitás kisgyermekkorban a legerősebb. Elengedhetetlen, hogy tudatosan foglalkozzunk a gyermekekkel, olyan foglalkozásokra vigyük őket melyek igénylik a képzelőerejüket, így alapozva meg azt, hogy ez a gyermeki különleges tulajdonság felnőtté válása során is megmaradjon. A Gipszkorszak épp ebben ad segítséget. Egy fehér gipszfigura kifestése komoly feladat. Nincs előre meghatározott kifestési mód, minden az alkotóra van bízva. Munka közben a gyermekeknek játszva fejlődik vizuális kultúrájuk, vizuális gondolkodásuk, kreativitásuk, nem utolsó sorban pedig szem és kézizmaik. A festés segít a majdani szépírás elsajátításában. Mindezek eredményeként pedig minden egyes alkotó - kortól függetlenül - átéli az alkotás örömét, ami feltölt és energiát ad a mai rohanó, és mindent készen adó világban.

 

kep_03_filozofiank

 

A művészeti nevelés égisze alatt, a képzőművészet mellett, a zenei nevelésre is hangsúlyt helyezünk. A kellemes, igényes, gyakran klasszikus zene észrevétlenül formálja a gyermekek zenei ízlését, miközben segíti a kreativitást és a feszültségoldást.

 

Mi különbözteti meg a gipszkorszakot a hagyományos (ugrálóváras) játszóházaktól?

 

A Gipszkorszakból nem túlpörgött, izgága, hangoskodó gyerekek távoznak, hanem boldog, büszke, harmonikus lelkű gipszfigura tulajdonosok! Ez igaz az amúgy hiperaktív, folyamatosan mozgást igénylő gyerekekre is! Hozza el gyermekét és nézze meg saját szemével az eredményt!

 

Alapvető különbség továbbá, hogy míg a „hagyományos játszóházak” esetében a fizetendő ár „percalapú” esetünkben kizárólag a kiválasztott figura mérete alapján kell fizetni. A munka pedig addig folyhat, amíg az alkotó meg nem elégedett az elkészült művel. Arra is lehetőség van, hogy a félkész terméket később visszahozva azt – ingyen – befejezhessék. A gipsszel könnyű dolgozni, a festék gyorsan szárad és a végén rávitt záró lakknak köszönhetően az elkészült alkotást (a kerámiával vagy agyaggal ellentétben) azonnal haza lehet vinni. A munka végeztével, minden egyedi figuráról digitális fénykép készül így a büszke alkotó megoszthatja az eredményt családjával, barátaival is.